Tuesday, 23 September 2014

BISNES ONLINE DAN OFFLINE

ASSALAMUALAIKUM...DAN SELAMAT PAGI HIHIHI...

lama sudah xupdate blog ini...suram je kn?
sejak dah ada anak ni aktiviti harian dah bertambah..last update blog ni mase pregnant dulu haha...rase cm setahun x update..jadi skrg fully housewife la saye...

ooopppssss tidakk yeerrr...saya kene pk cmna nk cari income sy sendiri,that's why i update blog ni pasal nk cite kat u oolll..ape saye buat??? BISNESS LA..

lepas kawen saye ade berkenalan dengan satu produk jamu..keluaran JAMU SUSUK DARA..rase cm berminat sgt2..kn dh kawen so dalaman kene jaga (sape x sayang laki oi) sejak itu saye daftar sebagai agent rm100 je mase tu dapat free item 5 kotak MASKER VAGINA..harga biasa rm25,harga agent rm20 la..less 20%..sejak itu jugak sy jual menjual masker tu kt area PERLIS ni..

macam2 produk org order..feminine wash,jamu pengantin dara,coklat love habibi,jamu jalinan cinta dan lain lain.dan sekarang saye dah jadi PENGEDAR SAH KWSN PERLIS NI..!!..
sejak JSD kua kt tv3 kt buletin utama rasa bersemangat plak sbb tgk org menang kete sape yg menang kete tu?pengedar yg dpt jualan tertinggi sepanjang tahun lerr...OMG mmg nak jugakkkkk...!

kalau ade yg rase2 nak try produk JAMU SUSUK DARA ni bleh la contact saye, cari kt FB nama ni ROSEMARIEY JSD.

nak jadi agent pn boleh..rm120 pastu dpt free item yg sama harga ngn bayaran rm120 tu...pastu korang jual la dulu produk free yg kami kasi tu..then baru oder yang len2 bila dh betul2 aktif...
senangkan?bile de cust oder cal je sy n saya akan pos item yg cust u oder tu...macam dropship la jugak..dapat 20% tawwww...!!




jangan lupa like pages saye "jamu susuk dara" pengedar sah perlis taw
facebook "rosemariey jsd"
blog "jamukecantikan.blogspot.com"
whatsapp "01114448832" no saye sebelas angka,bukan typo error ek hihi

jumpa lagiiii...byeeeeee...

Thursday, 24 October 2013

ohhh CAMERON Highland

Sambil-sambil menunggu detik 12.00 tgh hari <tgu na balik sekolah huhuhu> bercadang mencoret sedikit citer mase g cameron ari tu...a.k.a 18hb,19hb,20hb OCT 2013...

Yang ni bukan honeymoon or cuti-cuti Malaysia bersama family tapi rombongan budak-budak sekolah ni haaa...guru pengiring la kate kan..

bertolak ari jumaat pagi..nek bas kat sekolah, satu bas aje...dan 7 orang cikgu yang lain..

sesampai je kt kl check in kt hotel berkenaan..haha pastu malam nye go to I-CITY Shah Alam..hadoii sengkak perut oden mengawal pelajar2 itu merayau2 entah kemana aku la jgk kene mencari...hmmm last2 kul 11.00 malam ru leh betolak balik ke hotel...sesampainye kul 12.30mlm..


keesokkkannye pulak awal pepagi lagi bergerak ke Muzium Negara ..nk habaq mai kawe xpenoh g lagi muzium negara hahahahha.....pastu ke Planetarium lak..pastu ke Balai Kesenian Islam pulakkk...







Dan setelah habis merayau2 melenguhkan kaki bersembahyang pulak di Masjid Negara....

Sebelah petangnya sesudah solat,kami bertolak ke Cameron Highland,hadoi yaiii lenguh pinggan oden nek bas..da la lame na sampai...huhukkk kul 9.00 malam ru sampai sana...singgah pasar malam cameron na beli makanan..huh xde ape pn yang dijual...aku beli bihun goreng+ayam goreng+telor=rm7.00....hummm xsodappp ponn.....

siap beli strawberry ag kt pasar malam hahahha rm15 aje..untung beb murah..pastu bergerak lah pulak ke tempat penginapan nuuunnn di Puncak Arabella...apartment rm250 aje semalaman..murah x murah x????

so sleeping dulu hilangkan kepenatan.....wake up pagi2 mandi2 na ke Taman Mardi dulu..



kat Taman Mardi ni byk tanaman pelbagai jenis bunga,strawbery pn ada..buah epal pon ada,anggur pn ada..kaktus pun ada...toilet pun ada...huhu..
Destinasi seterusnya pula ke strawbery farm..ummm bole laa huhuhu strawberry die rasa cm strawberry la...kami pegi kt pat kaktus besar tu...sebab na carik aiskrim strawberry huhuhu memanjat bukit tgi gilerrr ngan perut boroi ni ku gagahi jua...satu singget aiskrim tu..then bergerak ke Cameron Valley Tea...bebudak ni memanjat la bukit2 teh tu...kami2 ni duduk d cafe menghirup tea panas jerr...huuhuhuh n beli la ckit tea wt balik...bermacam perisa ada...tpi yg sedap bagi aku tea perisa lemon huhuh...

mase ondway pulang kami singgah kt pasar yang tepi jalan tu...xdee parking habaq ang...panjak lak bukit,nasib bek cikgu sorang ni die taw jalan pintas iaitu nek tangga huhu kuranglah ckit kepenatan..membeli apa taw? saye beli jagung,beli ubi kaler purple tu beli bear beli ubi sengkuang beli kobis purple..yang paling sedap nk taw apa??ubi purple tu..sekilo rm7..hadoii xpuas rasa makan..nk pesan la kan law p sana beli 2 ke 3 kilo..huhuhu..

sesudah penat kami bertolak balik r..sampai perlis kul 10.30malam...keesokkan isnin kan? aku ponteng sekolah huhuhu xlarat beb...bengkak kaki...


menulis blog ini pon aku suda sakit belakang maaaaa....byeeeeee!!!!!

Tuesday, 3 September 2013

23.MAC.2013



Bertarikh 23.03.2013 hari sabtu…kuarga belah suami memilih tarikh ni utk adakan majlis sanding dibelah perlis pulak..<cuti sekolah> ..dengan bertemakan warna “babyblue” mertuaku pilih Bridal yg bertempat di Jejawi perlis..dengan bayaran sekian2  pakej yg diberikan makeup sekali, baju 2pasang, pelamin, hiasan bilik n meja makan berserta photography indoor + outdoor nnnnn custom album..
Aku n family bertolak dari Kelantan pada 22.03.2013 n menginap di E-shah Homestay berdekatan dengan rumah si suami…
Setibanya waktu sanding di pihak laki ni dress pertama aku pakai tentulah biru…

Hot n Spicy...kul 2 beb
Mari lah mari...bertandang umah orang...

 Mertua ku xsempat nk pakai sliper lawa...keciannn...hahahhaah
Ada gaya pakcik nih...awwwww...!

 terpaksa gedik...sebenarnye x..haha

sakan bergambar walaupun panas...omg...perlis mmg hot...
Kicap nak kicap???....auuummmmm...!

## next session saya upload gambar outdoor belah perlis pulak..## ok??

ni album dia...gambar duk lam disc xsempat nk copy ke pendrive..huhu




SAMSUNG GALAXY YOUNG

HEHE......<suke dulu sbelum story>

Masa ari rabu ari tu, <ari pasar malam kat seberang jaya penang> gieha g pasar malam ngn member sje la nak membeli makanan apa yang patut sambil usha2 barang2 kot bekenan dihati dan duit tuan hamba....

Bunyi riuh rendah dengan van bagai...rupenye samsung duk wat promosi....mmg tertambat hati r kan hahahh so mendekatkan diri la dgn van tu,sossek sosek jejaki moncet tu duk explain dh la duit pon tgl 50je lam poket kami pn dengan pelan2 mengundurkan diri tanpa diperasankan oleh sipenjual itunye ponnn hahhha...

Dalam ondway balik kerumah duk teringat la pulak kt nset td, harga die rm204 termasuk topup rm30 dan simkad baru pastu gift..

memang bekenan gila,apa lagi pegi ATM ambk duit la..patah balik ke tempat promosi td upenye abe td ingt kami hahah...so duk sosek sosek rupenye kene guna rebet brim tuuuu...hmmm xpe la dari xguna baik guna je..mmg laris la geng tu duk wt promosi sampai habis nset tu,nasib r kami dua sempat ag. kire kami la customer last mlm tu...

Dengan hujan lagi,proses pn jadi lambat,mane dgn nk proses rebet tu lgi,sampai pukul 11 malam kami tgu di tapak pasar malam tu,org peniaga pasar malam pn da balik da kami x balik2 ag..hihihi.

Ape2 pn dengan pembayaran rm199 dapat la seketol nset samsung ni dgn gift trumbler biru yg CUTES dan topup rm30....

yang nak dijadikan cerita lepas beli nset tu saya dapat percuma belia hape hentah penggunaan internet percuma selama sebulan...masa dapat tenet free tu saya tukar simkad ke nset blackberry sbb nk bbm..<kate free hahahha>...hampir tamat penggunaan free saya tkar balik la simkad td ke nset samsung..rase pelik mencengkam jiwa apabila kredit tiada akan tetapi bila data service di on saya dapat whatsapp dengan free nye hadoiiii....ingtkn sekojap aja tetapi sampai sekalang wooo free....

Alhamdulillah rase macam hampir 8bulan woo guna wasap free....<wasap je la facebook ta bole>

saya berharap ianya berkekalan so jimat dana bulanan saya...save bajet harian xyah kalut topup....

#hehehehhheheheh# suke-suke........!!!










M.Y W.E.D.D.I.N.G D.A.Y



14.03.2013…

.Lepas akad nikah malam tadi, keesokannya majlis bersanding pulak..untuk majlis di sebelah kuarga aku..pada awalnya aku nak warna coklat pink tp memandangkan xde kt bridal warna or design yg bersesuaian dengan citarasa aku so aku memilih baju kaler purple terang….

Macam ni haa…
            ...hehehhehehehe ....




                ......waktu ketibaan duli sehari..hahahhaahaha.....


              ...ada yang senyum ada yg over senyum ada yg macam na tido...




                     si kepala botak berdua ni sudah konker aku punya pelamin

               kuarga family mertua....kecuali yg baju biru tudung hitam hahahahha...
            ..... jemput minum air SIRUP....buatan uteq barangkali...

          ...saja nak tunjuk...ni laki aku...



      Pastu utk baju kedua iaitu baju potong kek la konon..aku memilih design peplum kaler hijau terang ala2 baju hindu gitu…ada brani????hahahhaha brani mencuba xsalah…gambar2nya seperti dibawah ini yer kawan-kawan….


       ... hijau gitu....kaw ada..??


     ALAMAK>>>terbalik la pulak...



Baju kaler ijau ni pakai kejap je..pastu terus tukar ke baju ketiga…haaa tgk gambor kt bawah nih..

      ... Best BRO.....

  ... sungai belakang umah..
        ....ONDWAY....

                ...chumell x outdoor kampung saya??...



            Setelah selesai  bergambor aku xbuang masa dgn baju2 tersebut…trus tukar n cuci make up…rimas makkkk taw..tapi aku berpuas hati dengan makeup serta cara mak andam tu handle majlis aku…ok r dgn makeup,gambar n baju2 baru itu…smua yg aku pakai tu baju baru taw…ceewahhhh layanan istimewa tanpa bayaran tambahan..

HANTARAN..HUHUHUHU

Ok lah..penat dh…nnti sy citer sal wedding belah laki pulak……
Wassalam….